Masarykova základní škola Lubenec, okres Louny

Plán akcí školy

duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
esfjpg.jpg

Vyhledávání

Jarní prázdniny na horách

Jarní prázdniny na horách

To už je taková tradice naší školy, že žáci o jarních prázdninách jezdí na hory učit se lyžovat nebo zdokonalovat se ve sjezdu na lyžích. Nebylo tomu jinak ani tento školní rok.

                V neděli 4. února se všichni žáci, kteří se v září přihlásili na pobytovou akci na horách, sešli ve 12:30 h u školy a ve 13 hodin autobusovou dopravou pana Stropnického vyrazili se 3členným pedagogickým doprovodem a jednou externí pracovnicí na již námi dobře známý penzion Lenka v Loučné pod Klínovcem. Při cestě na hory jsme již měli strach, jak to letos vše dopadne, protože předpověď počasí nebyla pro nás moc příznivá, a cestou nahoru nás doprovázel déšť a silný vítr. Než jsme dorazili na penzion, zastavili jsme se v Sportcentru Klínovec, přesněji v půjčovně pod hotelem Lesní zámeček, kde bylo dětem zapůjčeno lyžařské vybavení – lyže, boty, hůlky a helma.

                A naše výuka lyžování nebo brázdění sjezdovek zdatnými lyžaři mohla začít. I přesto, jak jsem již výše zmínila, že předpověď počasí nebyla příznivá, tak jsme na sjezdovce trávili každý den a lyžovali jsme i za mírného mrholení, kromě středy, kdy dopoledne opravdu vydatně pršelo. Na středu je vždy odpoledne naplánovaný odpočinek, tak jsme dopoledne děti seznámili s rozdělením technik sjezdového lyžování, s rozdělením výzbroje na sjezd a pustili film – Race a fun carving. Odpoledne jsme se šli podívat do Německa na lamy alpaky a do městečka Oberwiesenthal, kde si děti v obchodě Edeka koupily něco dobrého na zub. Při cestě zpět se déšť přeměnil ve sněžení a do rána nasněžilo alespoň pár centimetrů sněhu.

                Samozřejmostí bylo během pobytu focení a natáčení lyžařských dovedností, které jsme každý večer společně rozebírali.

Bohužel se nám letos nevyhnula ani nemoc a dvě děti nás musely opustit ve čtvrtek, nestihly si tak s námi v pátek zazávodit ve slalomu. Všichni ostatní zúčastnění, i úplní začátečníci, slalom zvládli na výbornou – nikdo nám nespadl a všichni dojeli do cíle. Prostě úžasná parta dětí, které udělaly maximum, aby se zdokonalily v technice lyžování nebo se naučily lyžovat.

Nastal páteční podvečer a my se po pozdním obědu vydali opět s panem Stropnickým na cestu domů. V autobuse bylo smutno, sice se všichni moc těšili na rodiče, ale zároveň se jim na horách tak líbilo, že domů nechtěli. To je pro nás to největší poděkování – když jsou děti spokojené a šťastné.

Na závěr bych chtěla poděkovat Sportcentru Klínovec, že nám vše potřebné zařídí a maximálně nám vychází vstříc, penzionu Lenka za perfektní ubytování, úžasnou stravu a ochotné jednání, panu Stropnickému za bezpečnou dopravu a vstřícnost a na závěr kolegům – panu učiteli Josefu Kudláčkovi, paní učitelce Lence Šponarové a externí instruktorce lyžování paní Janě Moudré, protože bez výše uvedených bychom nikam vyrazit nemohli. A to by byla velká škoda. Tak zase příští rok.

                                                                                                                              Brabcová Pavla

IMG 20240207 140041

IMG 20240208 082508

IMG 20240208 093648